De omgeving

Wat is er in de directe omgeving van De Krim te beleven:

De prachtige tuinen van Mien Ruys, de prionatuinen, de vijvertuinen van Ada Hofmann en de beeldentuin in Gees.

Diverse kortere of langere fietsroutes; wij hebben een keur van routes tot uw beschikking zoals de smokkelroute (ca 30 km te fiets rond Gramsbergen), 'rondje Hardenberg, rondje Beerze, rondje Slagharen, 10-dorpenroute Drenthe, en fietsvierdaagseroutes rondom De Krim.

Ook kunt u langere routes fietsen zoals de kunstwegenroute (132km), en de Vechtdalroute (245km), die u ook Duitsland inbrengen, of een keuze maken uit de uitgebreide 'fietsnetwerkroutes' in Overijssel en Drenthe.

De omgeving kent een uitgebreid netwerk van wandelroutes. Op 10 minuten loopafstand van de Verbinderij heeft u toegang tot het landgoed De Groote Scheere; een prachtig veelzijdig landschap waar u kleine en grote wandelingen kunt maken.

Het esdorpje Gees grenst aan boswachterij Gees, waar je al op korte afstand (11 km) van De Verbinderij, magisch Drenthe kunt ervaren vanaf de middeleeuwse kasteelheuvel 'De Klinkenberg' of vanaf wandelstartpunt 'De Hooge Stoep'.

Ten Noordoosten van De Krim bevindt zich het internationale natuurpark 'Bargerveen' , een historisch stukje veengebied met prachtige wandelingen, rust en stilte.

Beschrijvingen van kleinere wandelingen hebben wij voor u beschikbaar: naast de 'Bargerveenwandelingen' (6 of 14 km) vindt u vlakbij De Verbinderij o.a. 'De Groote Scheere' (verschillende afstanden), de Pieterpad-etappe Coevorden-Hardenberg', 'Het vergeten landschap van Dalerpeel' een (5 km lange) route die u kunt wandelen vanaf het terras 'De Stobbe' waar u een heerlijke high tea kunt gebruiken. In boswachterij Gees is een keur aan wandelroutes uitgezet.

En dit is maar een korte weergave van alle mogelijke routes in de nabije omgeving die wij u kunnen aanbieden.

En wat te denken van een safari per jeep vanuit het nabijgelegen Gees: voor informatie http://www.avontuurlijkgees.nl/

Vanuit Hardenberg kunt u kano├źn op de Vecht.

En voor vogelliefhebbers is de omgeving rondom De Krim erg aantrekkelijk. Natuurlijk is onze 2000 m2 tuin al een vogelparadijs maar in de directe omgeving zijn prachtige, recent herstelde vogelgebieden als 'het vergeten landschap vanDalerpeel' en 'De Vloeivelden De Krim' inmiddels een feit.

Voor meer informatie o.a. www.vloeiveldendekrim.nl

Website powered by Modual.